Fontos változás a nagy háztartási készülékek kiszállításával kapcsolatban! RÉSZLETEK

Garancia

Büszkék vagyunk arra hogy az általunk forgalmazott készülékeket közvetlenül a magyarországi forgalmazótól szerezzük be.

Cégünk nem hajlandó beállni azok közé, akik a nagyobb profit érdekében külföldről beszerzett, kétes garanciajeggyel ellátott készülékeket forgalmaznak.

Minden általunk forgalmazott készülékre magyarországi, gyártói garancia érvényes, amit országosan kiépített márka szervizhálózat támogat.

Vásárlóink garanciális problémáit a garanciajegyen található szervizek kezelik. Meghibásodás esetén forduljanak hozzánk bizalommal, segítünk Önnek a garanciális ügyek intézésében.

Az általunk forgalmazott készülékekhez minden esetben mellékeljük a számlát, és a lepecsételt gyártói garanciajegyet.

AEG, Electrolux, Zanussi készülékek:

A jótállási idő a 151/2003. (IX. 22.) sz, korm. rendeletben a fogyasztói szerződés alapján vásárolt tartós fogyasztási cikkekre kötelezően előírt, a vásárlás napjától számított 12 hónap.

A hűtőszekrények, fagyasztók, klímaberendezések, gáztűzhelyek, gáz-elektromos kombinált tűzhelyek és gázüzemű vízmelegítők esetében az Electrolux Lehel Kft. 24 hónap jótállást vállal.

Valamennyi gázenergiával működő és kombinált készülék, valamint a több fázisra kötendő berendezések esetében a jótállási igény csak akkor érvényesíthető ha a térítésköteles üzembe helyezést az erre feljogosított szervíz (lásd a készülékhez mellékelt jótállási jegyen található szervizlista) elvégezte, és a jótállási jegyen ezt igazolta. Az üzembe helyezés előfeltétele az, hogy a szabvány szerinti elektromos, gáz- és kéménybekötési lehetőség rendelkezésre álljon. Ebben az esetben a jótállás az üzembe helyezés napjától kezdődik. A nem megfelelő üzembe helyezésből adódó meghibásodásokra a garancia nem terjed ki.

Kérjük vegye igénybe a szakszerviz szolgáltatását, az általunk tervezett konyháknál is igyekszünk meggyőzni vásárlóinkat hogy válasszák a szakszerű üzembe helyezést!

A beüzelemelés költségét minden esetben a vásároló vállalja, ezt a készülék webáruházunkban feltüntetett ára nem tartalmazza.

Bosch és Siemens készülékek:

A gyártói garancia minden készülék esetén 24 hónap ( 2 év ).

A garancia érvényesítéséhez a gáz üzemű készülékek a készülék árán felül fizetendő üzembe helyezését minden esetben a szakszerviznek kell elvégeznie!

Gorenje készülékek:

Jótállás és szavatosság fogalma, határideje

Jótállási (garanciális) vagy szavatossági felelőssége keretében a gyártó és/vagy forgalmazó a termék használata során kiderülő rejtett gyári hibáért vállal felelősséget miszerint azt díjmentesen kijavítja, illetve szükség esetén a terméket kicseréli. (A kétféle felelősségi forma a bizonyítási kötelezettségben tér el egymástól.) A 151/2003.(IX.22.) Korm. rendelet (R.) 2.§ /1/ bekezdése értelmében tartós fogyasztási cikkekre a kötelező jótállás egy év (12 hónap), de a gyártó / forgalmazó ennél többet is vállalhat. A Gorenje gyár háztartási nagyberendezéseinek műszaki színvonala, megbízhatósága lehetővé teszi a 36 (háztartási nagygépekre) illetve 24 (háztartási kisgépekre) hónapos jótállási határidő vállalását.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) 6:169. § (1) és (2) bekezdése értelmében:

(1) A fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

(2) A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.

Jótállás (szavatosság) kezdete és megszűnése

A jótállási határidő a terméknek a vásárló részére történt átadásával (gáztűzhely, gáz üzemű főzőlap esetében a szakszerviz általi üzembehelyezéssel) kezdődik. Megszűnik a jótállási felelősség a határidő lejáratakor, illetve a kizáró feltételek valamelyikének kiderülése esetén. A gáz üzemű készülékek szakszerviz általi üzembe helyezése díjköteles, amit a vásárló fizet.


A gyártók által biztosított extra akciók kizárólag a Magyarországon üzembe helyezett készülékekre érvényesek.