Mi a sous-vide vagy magyarul szuvid?

Szerző ... 2019/02/22 0 Hozzászólások

Mit főzzek ma? Ismerős a kérdés? Mostantól elég, ha az érintőképernyős Electrolux CombiSteam Sous Vide sütőnek teszi fel ezt a kérdést, miközben lapozgatja a színes szakácskönyvet a sütő kijelzőjén. Merítsen ihletet a 80 beépített recept valamelyikéből, vagy készítse el kedvenceit új formában! Ha igazán gazdag, telt ízekre vágyik, feltétlenül próbálja ki a sous-vide programot. Kezdheti mindjárt egy jó szűzpecsenyével.

 

 

A jó ízek csak egy érintésre vannak

Tényleg itt tartunk! Beköltözött a konyhába, egészen pontosan a sütőbe a tableteknél és okostelefonoknál oly sokat emlegetett felhasználói élmény. A 4,2”-os, színes kezelőfelületet lapozhatja, görgetheti vagy néhány érintéssel elindíthatja a kiválasztott programot. Az új kombi gőzsütőnket az érintőképernyőn keresztül annyira egyszerűen kezelheti, mint egy okostelefont.

Egy gombnyomással előhívhatja az e-szakácskönyvet, mely tartalmazza a hozzávalók listáját és az elkészítés módját. Ha saját receptjeit akarja elkészíteni, használja a quick start funkciót. Válassza ki a menüből az ételt, a sütő pedig javaslatot tesz a sütőprogramra, a hőmérsékletre és a sütés idejére.

 

 

 

Sous-vide program a gazdag telt ízekért

A sous-vide (ejtsd: su vid, jelentése: vákuum alatt) egy professzionális főzési technika. A lényege, hogy a vákuum fóliába zárt étel, órákon, esetleg több napon keresztül, azonos hőmérsékleten sül. Fontos kritérium, hogy a hőmérséklet fokra pontosan azonos legyen a szuvidolás teljes időtartama alatt. A vákuum alatt történő sütés közben az ételekben megmaradnak a tápanyagok, ásványi sók és vitaminok. Az így készült ételek nem csak egészségesek, de minden képzeletet felülmúlóan finomak is lesznek. Tökéletesen omlós, szaftos étkeket készíthet a sous-vide programmal.

 

A szuvidolás menete

 

1.      Zárja vákuum fóliába a fűszerekkel együtt a húst, halat vagy zöldséget. (A vákuumozó készülék nem része a CombiSteam sütőnek.) Érdekesség: a légüres térben a víz forráspontja 100 °C-ról 20 °C-ra csökken, így sokkal alacsonyabb hőmérsékleten dolgozik a sütő, mint egy hagyományos programnál.

 

2.      Tegye a levákuumozott ételt a sütőbe, és indítsa el a sous-vide programot. A sütőtér megtelik gőzzel, és ebben a nedves környezetben, alacsony hőmérsékleten (a receptben megadott hőfokon) készül el az étel.

 

Forrás: electrolux.hu

 

Sütés után takarítás – csak egy gombnyomás!

A CombiSteam Sous Vide sütő a gőztisztító programjával kitakarítja saját magát. A program során a forró gőz leoldja a sütőtérben lerakódott szennyeződéseket, leégett ételdarabokat. Miután a program lejár és a sütő lehűl, elég egy nedves kendővel áttörölnie a sütő belsejét és máris higiénikusan tiszta lesz a sütőtér.

Ezt a sütőt arra terveztük, hogy Ön a lehető legkevesebb idő és energiaráfordítással a lehető legfinomabb ételeket készíthesse el otthon, saját konyhájában. Jó étvágyat és élményekben gazdag főzést kívánunk!

Hozzászólás írása