Mi a pirolitika vagy pirolízis?

Szerző ... 2019/02/22 2 Hozzászólások

Sütés közben elkerülhetetlen, hogy a sütő belső tere szennyeződjön. Ráadásul magas hőmérsékleten ez a szennyeződés rá is ég az oldalfalakra.

A problémára minden gyártó hasonló megoldással állt elő, ez a pirolitika vagy más néven pirolízis.

Hogyan működik?

Első lépésben el kell távolítani a sütőtérből a sütőrácsokat, tepsiket. Egyes gyártók esetén az oldalfalon található vezetőrácsokat is.

A pirolitikus sütőknél ki kell választani az általában 60 vagy 90 perces pirolitikus öntisztítás programot, majd a készülék felfűti a belső teret körülbelül 480 °C-os hőmérsékletre.

Ebben a forróságban minden szennyeződés hamuvá ég, Önnek nincs más dolga mint egy nedves ruhával kitörölni a sütő belső részét.

Nem veszélyes ez?

Nem! A gyártók több rétegű üvegfallal védekeznek a keletkező hő ellen, így az ajtó csak felmelegszik, de nem tud balesetet okozni.

Általában a program használata alatt a sütő ajtaja is lezár, így még véletlenül sem lehet kinyitni ezzel is csökkentve a balesetveszélyt.

A sütők hőszigetelésének köszönhetően a bútorra sincs káros hatással.

Biztosan sokba kerül!

Nem! Gyors számítást végezve egy-egy pirolitikus program körülbelül 200-250 Ft-ba fog kerülni Önnek.

Tekintve, hogy nem kell vegyszereket használnia (hideg zsíroldó), így ezzel spórol, arról nem is beszélve hogy nem kerül vegyszer ugyanabba a térbe, ahol az étel készül!

Nem kell hosszú időt fárasztó sikálással eltöltenie, töltse pihenéssel azt az időt míg a sütője Ön helyett takarít!

Kérdése van a pirolitikával kapcsolatban? Keressen minket elérhetőségeinken és mi örömmel válaszolunk!

Pirolitikus sütő kínálatunkat ide kattintva tekintheti meg

A makacs, ráégett ételmaradékok tisztításához járulnak hozzá az Electrolux tisztítószerei, melyeket ide kattintva tekinthet meg

2 Hozzászólások

Kalina Éva:
2020/06/09, 07:42:18 PM
Válasz elküldése

Tisztelt Fritz konyhafelszerelés, azt szeretném kérdezni, hogy a pirolitikus tisztítás során a tűzhely hátsó bútorban lévő része hány fokra melegszik fel. Köszönöm a választ. Kalina Éve

Fritz Konyhafelszerelés:
2020/06/10, 07:13:59 AM
Válasz elküldése

Kedves Kalina Éva! A tisztítás közben a sütőtér körülbelül 480 °C-os hőmérsékletet ér el, a jó hőszigetelés miatt a készülékek külső része nem melegszik fel annira hogy a befogadó bútort károsítsa, vagy tüzet okozzon. A hátsó rész pontos hőmérsékletére nincs információnk, ha pontosabb adatra van szüksége kérdésével kérjük keresse fel az AEG-Electrolux-Zanussi csoport valamelyik tagját! Üdvözlettel: Fritz Konyhafelszerelés

Hozzászólás írása