Kérjük a "Rendelésre" készletinformációjú termék megrendelése előtt a beszerzési idő hosszával kapcsolatban érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Katalitikus vagy pirolitikus sütőt válasszak?

Szerző ... 2019/02/22 0 Hozzászólások

Pirolitikus vagy katalitikus sütő?

 

A modern készülékek kiválsztása előtt mindig felmerül a kérdés.

Tapasztalatunk nagyon röviden, több száz egyedi konyha legyártása és beépítése után: pirolitikus!

Nem csak a miénk, hanem a vásárlói vélemények is a pirolitikus öntisztítást igazolják.

De ne hagyja magát befolyásolni, tudja meg mindkét típus előnyeit és hátrányait. Olvasson tovább!

 

Mit jelent a katalitikus?

Katalitikus oldal- és hátfal panel

A katalitikus sütők egy speciális oldal- vagy hátfal panellel ellátott készülékek. Ez a porózus anyag nagyobb felületet biztosít a sütés közben keletkező zsírok felvételére. Sütés közben, (200°C felett) a zsír oxidáció során gáz halmazállapotúvá válik, így a sütő belső felülete "öntisztul". A katalitikus panelek nagyon érzékenyek a sérülésekkel szemben és bizonyos időnként cserélni kell őket az eltelítődés miatt.

Katalitikus hátfal panel

Szabad tisztítani ezeket a paneleket?

Nem! Minden vegyszeres vagy kézi erővel való tisztítást el kell kerülni! Egyrészt a sérülések elkerülése miatt, másrészt pedig a felvevő felület nagysága miatt a katalitikus felületekre sok vegyszer tapadhat tisztítás közben, ami a következő sütések során is a belső térben marad és kiég a katalitikus panelekből.

 

Ajánljuk?

Igen, ha szeretné hogy sütőjének belső tere kevésbé szennyeződjön a hagyományos, zománcozott sütőterű készülékekhez képest. 

Nem, mert a pirolitikus öntisztító sütő a pirolízis során sokkal teljesebb megoldást kínál az elszennyeződött sütőkre, nem jár panelcserével, jobb hatásfokkal működik.

A pirolitikus sütő ár érték arányban jobb a katalitikusnál.

Vásárlóinknak mi mindig a pirolitikus sütőket ajánljuk, mert a pirolitika hatásfokában biztosak vagyunk, tapasztalatunk alapján az a tökéletes megoldás.

Leírásunkat a pirolitikus tisztításról ide kattintva olvashatja el

A makacs, ráégett ételmaradékok eltávolításához ajánljuk Electrolux tisztítószereit, melyeket ide kattintva tekinthet meg

Hozzászólás írása