Páraelszívók bekötése

A páraelszívó bekötése "házilag" is történhet, szakember segítsége nélkül is.

Ennek ellenére a bekötés bonyolultságától függően javasoljuk szakember felkeresését! Ajánljuk páraelszívó beszállítónkat Budapesten és vonzáskörzetében.

Kérjen partnerünktől egyedi ajánlatot páraelszívó készülékének szakszerű beüzemelésére. Bővebb információért kérem kattintson!

Ahhoz, hogy páraelszívónkat hosszú ideig használhassuk, gondoskodni kell a szakszerű üzembe helyezéséről, melyhez elengedhetetlen a megfelelő légtechnikai kiegészítők használata.

A háztartási páraelszívók légtechnikai bekötésénél, a lehetséges nyomvonal kialakításánál az alábbi szempontok figyelembevételét javasoljuk:

SZAKSZERŰ BEKÖTÉSHEZ, TELEPÍTÉSHEZ AJÁNLJUK:


ZAJCSÖKKENTÉS:

A szigetelt légtechnikai csövek alkalmazásával a legtöbb esetben megakadályozható az elszívott páradús levegő nedvességtartamának kicsapódása a légtechnikai rendszeren belül. A rendszerben esetlegesen kialakuló nemkívánatos nedvesség idő előtti meghibásodáshoz vezethet.A szigetelés egyúttal csökkenti a légáramlásból eredő zajt is, mely segítségével egy csendesebb konyhai környezet megvalósítása is lehetségessé válik. 

ALUSON ZAJSZIGETELT CSŐ:

egyedi tulajdonságok:
hő és zajszigetelő burkolat,
üveggyapot és alumínium fólia,
merev és flexibilis csövekre is elhelyezhető!
125 és 150 mm-es rendszerekhez

NRS ZAJSZIGETELT CSŐ

egyedi tulajdonságok:
speciális hő és zajszigetelő burkolat
150 mm-es rendszerekhez
 

NRS ZAJSZIGETELT KÖNYÖK

egyedi tulajdonságok:
speciális hő és zajszigetelő burkolat
150 mm-es rendszerekhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JÓ TANÁCSOK KÜLSŐ MOTOROS PÁRAELSZÍVÓ RENDSZER TELEPÍTÉSÉHEZ:

 

A páraelszívás során két jól elkülöníthető zaj keletkezik.

Az egyik, és egyben a legjelentősebbnek mondható a motor által keltett zaj.  A másik a zsírfilteren  nagy sebességgel áthaladó levegő zaja.

Külső motoros rendszer esetében mivel a motor a páraelszívó ernyőből kikerül, és tőle távolabb kerül elhelyezésre, az előzőekben leírt motorzaj teljesen megszüntethető. A páraelszívó ernyő a távolabb lévő motorral egy vezérlőkábel segítségével kommunikál, ezzel lehet bekapcsolni a készüléket és fokozatokat is állítani. 

Külső motoros páraelszívó rendszer tervezése és telepítése esetén megfelelő távolságot kell biztosítani a páraelszívó ernyő és az adott külső motor között.

Nézzünk egy-két példát:

Ha egy falra felszerelt páraelszívó ernyő mögötti kivezetés végére elhelyezünk egy SEM2-es (külső fali) motort, akkor az üzemeltetése esetén a rövid távolságnak köszönhetően a légtechnikai csövön keresztül „visszahalljuk” a motor zaját.

Itt meg kell megjegyezni, hogy az ilyen telepítés esetén is halkabb megoldást kapunk, mint egy azonos teljesítményű belső motoros páraelszívó megoldásnál, de nem kapjuk meg azt a feltétlen komfortérzetet, mint amit egy külső motoros rendszer nyújthat nekünk.

Ugyanilyen hibás kivitelezés például egy sziget páraelszívó esetén a SEM1-es (légtechnikai cső közbe telepíthető) motort, közvetlenül a páraelszívó ernyő közelében az álmennyezetben elhelyezni, vagy födémáttörés esetén közvetlenül az átvezetés mellé telepíteni azt.

Tehát minden esetben a kívánt cél elérése érdekében hagyjunk megfelelő távolságot a páraelszívó ernyő és az adott külső motor között, ami minimum 3m.

Ha a fentiekben leírt minimum 3 méteres kivezetési távolságra nincs lehetőség, akkor választhatjuk az extra csendes (akár 85%-kal halkabb, mint egy azonos elszívási teljesítménnyel rendelkező hagyományos készülék), nagyteljesítményű, belső motoros Falmec NRS rendszerű páraelszívókat. Az NRS termékcsalád egyik jelentős fejlesztése az a zajcsökkentő rendszer, amely a motor és a légáramlási út különleges kialakításának, valamint ezek speciális szigetelésének köszönhetően különlegesen csendes megoldást biztosít.

 

Forrás: multikomplex.hu - A páraelszívók szakértője

Fritz Konyhagép És Konyhafelszerelés © 2018
Nézet váltás: Mobil nézet / Normál nézet
Utoljára frissítve: 2018-10-18 10:24:18